Ingatlankereső

Balaton déli part - Balatonfenyves

Kód: eladó-építési-telek-Balatonfenyves-246

Változatos balatoni élmények a vízparton

Balaton déli partján, vízparti utcában, építési telek privát stranddal,- vízkapcsolattal eladó.
Balaton déli partján, vízparti utcában, építési telek privát stranddal,- vízkapcsolattal eladó

A Balaton déli partján, Balatonfenyvesen, a vasúttól távol, vízpart mellett, 610 m2 térmértékű, önálló helyrajzi számon nyilvántartott, összközműves telek, privát vízkapcsolattal, magánstéggel és csónakleeresztő sólyával eladó.

Azoknak legjobb, akik élvezni akarják a Balaton kínálta lehetőségeket és a 2022 nyarát már itt szeretnék tölteni. A Vevő és a családja gyalogosan hozzáférnek a Balaton partjához, fürödhetnek, horgászhatnak, tarthatnak csónakot, szörfdeszkát, vízi sporteszközöket, stb..

Az építési telek, kb. 17,2 méter széles és kb. 35,3 méter hosszú. A telek 45 méterre fekszik a közvetlen vízparttól, megközelítése saját utcában történik, így nem kell átmenni forgalmas úton, vasúton.  Az utca végében nincsen parti sétány, teljesen intim és privát terület.

A megvételre felkínált építési telek mindenkori tulajdonosát megilleti egy közvetlen vízparti ősfás terület, teljesen bekerített 6,5 méter széles és 17,99 méter hosszú részének ingyenes használati joga. A terület vízzel határos 6,5 méteréhez csatlakozik a csónakleeresztő sólya és a privát stég. A bekerített, zárt terület alkalmas továbbá csónak, kismerülésű vitorlás, szörfdeszka és a téli időszakban a stég tárolására is.

A vízmélység 60 cm-nél kezdődik, és 15 méterrel beljebb kb. 1,5 méter. Az öböl teljesen nádmentes, csodálatos kilátás nyílik a badacsonyi hegységre és a Balatonra, így a telek tulajdonosa, mindenkor gyönyörködhet a Badacsony és a tanúhegyek látványában. Az építési telektől a vasútállomás, Spar üzlet 250 méterre, az M7 autópálya le és felhajtó 3,8 kilométerre található.

A telek számtalan lehetőséget rejt magában, beparkosíthatja, építhet rá, tárolhatja rajta vízi eszközeit, megvárhatja a telekárak emelkedését, és amikor a telkek árai magasabbak, akkor jobb áron eladhatja. Amennyiben valaki építkezni szeretne, a telek Üh-2 üdülő övezetbe tartozik, azaz, 20 % mértékben, 4,5 méter építménymagassággal, szabadon állóan beépítheti.

Előzetesen készült vázlatterv a beépítésről, tervdokumentációban egy tetőteraszos 107 m2 nagyságú Loft ház, amit a helyi építési hatóság már jóváhagyott, ettől természetesen el lehet térni. A telek ára magában foglalja a meglévő tervdokumentációt is.

A reálértékben fokozottan növekvő építési telek (a vízparti zárt terület használati jogával, stég és sólya használati lehetőséggel) vételára a becsértéke: 125 millió Ft. 

A vizparti.com honlapon megjelenő képek és szöveges információk, az 1999. évi LXXVI. tv. alapján, szerzői jogi védelem alatt álló, önálló szellemi alkotások, melyek jogosulatlan felhasználása törvénybe ütközik, büntető és polgári jogi következményeket von maga után! A fent említett alkotások sokszorosításának, elektronikus ill. nyomtatott úton történő további feldolgozásának jogát kizárólagosan fenntartjuk!

ÓzWeb, 2019.